Συλλαλητήριο για το ναυάγιο στην Πύλο στο Ρέθυμνο

Ανακοίνωση για την τραγωδία στην Πύλο εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στο Δημαρχείο της πόλης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/6, 07:30 μ.μ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ 

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Οργή και απεριόριστη θλίψη πλημμυρίζει τις καρδιές και τη σκέψη όλων των εργαζομένων και του λαού στη χώρα μας, από το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου. Ειδησεογραφικές πληροφορίες μιλούν για εκατόμβη νεκρών και αγνοουμένων, με τον αριθμό να μεγαλώνει ώρα με την ώρα.

Όμως, το ναυάγιο αυτό δεν είναι απλά ένα «δυστύχημα». Είναι ακόμα ένα έγκλημα, μέρος του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Έχει την υπογραφή των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεων τους, που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους. Όλα αυτά οδηγούν στα εκατομμύρια καραβάνια ξεριζωμένων, διαμορφώνοντας το έδαφος για την ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και τα ταξίδια του τρόμου.

Η θλίψη και η οργή για αυτό το νέο έγκλημα να γίνουν τώρα φωνή και αγώνας.

 Δε θα συνηθίσουμε τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα, τους θανάτους περιμένοντας ασθενοφόρο, τους πολέμους. Στο έγκλημα αυτό είναι συνένοχες όλες οι κυβερνήσεις που ακολουθούν την πολιτική της έντασης της καταστολής με την Frontex, τους  φράχτες, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και τις απαράδεκτες λίστες των λεγόμενων «ασφαλών» χωρών.

Με δική τους ευθύνη έχουν μετατρέψει τη θάλασσα της πατρίδας μας σε θάλασσα νεκρών. Όπως και τους δρόμους της χώρας μας σε νεκροταφείο, αφού σχεδόν κάθε μήνα σημειώνεται τροχαίο ατύχημα με θύματα ξεριζωμένους ανθρώπους που γίνονται έρμαια στα χέρια των διακινητών.

Πυροδοτούν τους άδικους πολέμους, κομματιάζοντας τους λαούς,  δημιουργούν την φτώχεια και την προσφυγιά,  οδηγούν στα εκατομμύρια καραβάνια ξεριζωμένων, διαμορφώνοντας το έδαφος για την ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και τα ταξίδια του τρόμου.

Εν καιρό «ειρήνης» απολύουν μαζικά, χτυπάνε τους εργάτες, μας παίρνουν τα σπίτια, μας επιβάλλουν να ζούμε με όρους φτώχειας και εξαθλίωσης. Όλα αυτά για να εξασφαλίσουν με κάθε τρόπο την μεγαλύτερη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Δε γινόμαστε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

 Καλούμε τον Ρεθυμνιώτικο λαό να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στην “κανονικότητα” των καθημερινών ειδήσεων για νεκρούς και αγνοούμενους στον Έβρο και το Αιγαίο. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που γίνονται για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών ληστών και προκαλούν τον θάνατο και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στο δίλημμα “τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας”, η απάντηση κι εδώ είναι μόνο μία: Οι ζωές των ανθρώπων!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

ΚΑΝΑΝ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/6, 07:30μ.μ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί